Por formában lévő anyagokat felhasználó technológia

A TwinOxide® por formában lévő anyagokat felhasználó technológiát alkalmaz 0,3%-os klórdioxid oldat előállításához. Mivel mind a klórdioxid és a klór is tartalmazza a klór szót vagy magát az anyagot, sokan azt gondolják, hogy a két molekula hasonló. Ez igen messze áll a valóságtól, mivel teljesen eltérő molekulák, más-más jellegzetességekkel és tulajdonságokkal, ráadásul más mechanizmussal fertőtlenítenek.

Számos anyagot és adatot publikáltak már a klórról és a klórdioxidról. Az ilyen anyagok összefésülése és korrelációja felhasználható a klórdioxid és a klór összehasonlítására és szembeállítására fertőtlenítőszerként, biocidként vagy sterilizáló szerként történő használata során, mely jelen közlemény tárgya és célja. A TwinOxide® a klórdioxid valamennyi attribútumát mutatja, illetve a generátorok által előállított klórdioxiddal összevetve további előnyöket is biztosít az egészségre, biztonságra, környezeti és pénzbeli költségre vonatkozóan.

A klór valószínűleg a legrégebb óta alkalmazott ivóvíz kezelése során használt fertőtlenítő. A klór hatékonyan pusztítja el a vízben gyakran fellelhető mikroorganizmusok nagy részét, és viszonylag alacsony a költsége, amely, figyelmen kívül hagyva a klór használatával együtt járó egyéb problémákat, igen kedvező színben tünteti fel. A klórral együtt jár(hat) a klórgáz, mely igen mérgező és kezelése veszélyes. Biocidként gyakran nátrium hipokloritot is használnak, amely kevésbé veszélyes.

A klór és klórdioxid nagy vonalakban történő összehasonlítása néhány nagyobb kategóriába sorolható.