Clorious2 – 3000 ppm klór-dioxid

Leírás

Clorious2 előnyei a klórral és más fertőtlenítőszerekkel szemben:

 • Magasabb hatékonyság (erős oxidáló-hatás)
 • A klórral ellentétben a Clorious2 nem lép reakcióba az ammóniával, vagy más organikus anyagokkal (így veszélyes THM-et sem képez!)
 • A Clorious2 nem klórozza a szerves anyagokat (nincs AOX képződés)
 • A Clorious2 használatával csökken a TriHaloMethanes (THM) és Haloacetic Acids (HAA’s) szám, valamint más rákkeltő organikus anyagok mennyisége
 • A Clorious2 használatával könnyebben elérhető a megfelelő kémiai oxigénigény (ha a szerves anyagok száma csökken, az a KOI számra is hatással van)
 • Hatékony Prophylaxis biofilm eltávolítás (nem bekeményíti, hanem ténylegesen eltávolítja a biofilmet a csőfalról, így kicsi a visszafertőződés veszélye)
 • Állandó baktériumölő hatás széles pH és hőmérséklet skálán (pH 4-től 10-ig, már jeges víztől), ezért nem kellenek egyéb vegyszerek a pH beállításhoz sem
 • Hatékonyabb hatás minden ismert, a vízben születő mikroorganizmus ellen (férgek, baktériumok, vírusok, protozónok, gombák, legionella, salmonella, pseudomonas stb.)
 • A mikroorganizmusoknál nem alakul ki ellenálló képesség
 • Hatékonyabb anyagfelhasználás (kis adagolás)
 • Nagyobb hatás a vas- és mangán tartalom eltávolítására (nem okoz elszíneződést a felhasználónál és nem ül ki a csőhálózat falára sem)
 • Gyors alkalmazási lehetőség, stabil vegyület
 • Hosszú eltarthatósági idő, hosszabb hatóidő a rendszerben
 • Nem robbanásveszélyes
 • Nem szükséges képzett személyzetre a használatához
 • Nincs szükség komoly rendszer-kiépítésre, csak egy adagoló szükséges
 • Nincs kiszállítási díj (a terméket ingyenesen házhoz szállítjuk)
 • A Clorious2 a legbiztonságosabb klórdioxid
 • Vízfertőtlenítés plusz korrózió nélkül
 • Leggyorsabb megoldás szín és szag problémákra is
 • Letisztulás után nincs szükség rendszer átmosatásra, szivacslabdás és egyéb tisztításra
 • GYORS, HATÉKONY, BIZTONSÁGOS

 

Mivel a Clorious2 nem csak a vizet kezeli, de a csövet is megtisztítja, így folyamatos adagolásnál  az első 1-2 hónapban magasabb adagolás lehet szükséges, majd ha már a csőrendszer letisztult, egy minimális adagolás is elég lehet a fenntartáshoz. A legfontosabb, hogy a rendszerben mindenhol lehessen egy minimális mennyiséget mérni a Clorious2 ból, mert akkor folyamatos a tisztulás és a fenntartás.

Előny még, hogy általában a vízkezelés megkezdésének hetében már eltűnnek a korábbi színek, szagok, illatok. A Clorious2 vel kezelt víz színtelen, szagtalan, ízmentes lesz.

 

A Clorious2 használatával nem jelentkeznek a klóros fertőtlenítés hátrányai, de a generátoros klórdioxidos kezelés hátrányai sem. Megfelelő adagolásnál nem képződik mérhető mennyiségű

klorit, 100 ppm-ig nem okoz korróziót (mi pedig általában 0,05 ppm és 0,2 ppm között adagolunk), hosszan tartja a hatását, nem bomlik le, stabil, tiszta, nincsenek melléktermékei, nincs robbanási veszélyessége, teljesen biztonságos zárt hordókban érkezik és egy gyorscsatlakozón keresztül adagolóval lehet kinyerni belőle az anyagot, így még a szag sem kerül a levegőbe, pangó részekbe bejuttatva még hetekig vigyázza a vízminőséget. Tökéletes „Safety First” termék!

 

A Clorious2 nagy előnye, hogy folyamatosan 6000 ppm-et szolgáltat, tehát nem kell állandóan ellenőrizni, hogy milyen erősségű terméket adagolnak, ez kiegyensúlyozottan mindig ugyanaz az érték, ráadásul mivel stabil, egy állandó értéket lehet kimutatni a rendszer különböző részein is.

A nagy tisztasága miatt nincsen klorit képződés sem, ezért még az első időszakban, a tisztuláskor, amikor esetlegesen biofilm válik le a rendszerből és még magasabbat adagolunk, akkor sem termelődik mérhető klorit.

Még egy fontos előny van, hogy az erősen korrózió klórral és generátoros klórdioxiddal szemben a  Clorious2 használatával nem emelkednek a korróziós tényezők!

 

Általánosságban zárt rendszereknél folyamatos adagolással el lehet érni akár a 0,02 liter Clorious2 / 1 m3 víz, de természetesen a letisztulás időszaka vagy az állófertőtlenítés mindig több anyagot igényel.

Az adagoláson mindig a helyszínen, a mért eredmények függvényében lehet változtatni, hogy mind minőségben, mind gazdaságilag a legtökéletesebb adagolási mennyiséget válasszák. A legfontosabb, hogy mindig lehessen mérni a Clorious2t, mert akkor biztosak a jó vízeredmények.

Mivel még nem használták termékünket, ezért ajánlatunk alapján érdemes kinevezni egy teszt időszakot, mely időszak alatt látják a Clorious2 használatának egyszerűségét, pontosságát és hatásosságát és erre az időszakra (maximum 3 hónap) a gépesítést ingyenesen bocsátjuk az Önök rendelkezésére (nagyellenállású pvdf fejes viton gyűrűs adagoló, ellenálló gyorscsatlakozó egység).

Ezen időszak alatt csak a vegyszert kell megvásárolniuk.

 

Véleményem szerint érdemes két hordó vegyszer megrendelésével kezdeni és a használat során derül az ki, hogy mennyi lesz a konkrét fogyás. Bár azt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a felhasználás elején (míg a rendszer letisztul) nagyobb az anyag igény, majd amikor a csőhálózat tiszta és már csak fenn kell tartani, akár ötödére vagy még lejjebb csökkenhet a vegyszer szükséglet.

A fontos, hogy a Clorious2 jelenlétét mérni kell a rendszerben és a lényeg, hogy mindenhol lehessen egy minimális mennyiséget mérni, mert akkor nem tud semmiféle biológiai folyamat elindulni.

A termékkel nem csak egy vízkezelést kapnak, hanem rendszertisztítást, hiszen nem csak a vizet kezeli, hanem a csőfalat, a tartály falat is letisztítja a sokéves lerakódástól!

 

A Clorious2 használatával egy problémamentesen üzemeltethető rendszert kapnak, szinte karbantartási igény nélkül, az összes vízminőségi, munkavédelmi és környezetvédelmi normáknak megfelelve.

A vegyszer OKI és OTH ivóvizes engedélyekkel rendelkezik!